Doesburgsche Mosterdfabriek
Op onze pagina vindt u informatie over de doesburgsche mosterd- en azijnfabriek. er is informatie beschikbaar over: het museum, de gildehof, de restaurants: mijn schoonouders, de mosterdhoeve en el cocinero loco, onze historie, doesburg etc..
http://www.doesburgschemosterd.nl/
Didden BVBA - Brussel
Didden BVBA - Brussel
http://www.diddenfood.com/
De Marne's Fabrieken BV
Marne mosterd is de grootste fabrikant van de lekkerste mosterd van nederland!
http://www.marnemosterd.nl/
Champ's SA - France
Champ's SA - France
http://www.europages.fr/annuaire-entreprise/industries-agro-alimentaires/moutarde/champ-s-sa.html
Ferdinand Tierenteyn - Gent
Ferdinand Tierenteyn - Gent
http://www.tierenteyn.be/
Geyskens Mosterd-Beringen
In de eerste helft van deze eeuw stichtte gerard geyskens, vader van de huidige afgevaardigde-bestuurder johan geyskens, de bloemmolens van beringen. het werd een eenmanszaak met 5 personen in dienst.in 1958 kwam men op het idee om naast bloem ook veevoeders te maken die met zo weinig mogelijk tussenpersonen verkocht worden aan de verbruiker. in de loop der jaren werd aan deze bedrijvigheid een proefbedrijf met zeugen en mestvarkens aan toegevoegd dat nu 25 ton vlees per week levert. op 1 oktober 1968 wordt de n.v. bloemmolens en veevoeders geyskens gesticht met paul geyskens als afgevaardigd - bestuurder en gaat men zich toeleggen op export. op het moment dat johan geyskens labo- en productieverantwoordelijke is, we schrijven 1977, ziet hij op enkele maanden de hele bedrijfs-top wegvallen. hij besluit om het bedrijf over te nemen. in 1977 is men zich gaan toeleggen op industriële bakkerijen. binnen het bedrijf, dat in dat jaar volledig werd geherstructureerd, is men op zoek gegaan naar nieuwe pijlers waarop men zou kunnen steunen. er werd druk gezocht naar nieuwe formules. op een bepaald ogenblik is men dan terecht gekomen bij de ganzen- en eendenlevers. vanaf 1982 werd er gedurende 3 jaar alles over het onderwerp verzameld en men ging zelfs in frankrijk, polen, hongarije en israël kijken hoe de kweek en productie gebeurde. sinds 1985, is men dan effectief begonnen met het verkopen van ganzen- en eendenlevers. over de jaren zijn deze producten uitgebreid met het volledige gamma voor de gastronomie, met een toelevering over gans belgië. vanaf juni 1994 is, in diversificatie van de bloemfabricatie, een nieuwe productielijn van verse pannenkoeken opgestart. de huidige capaciteit bedraagt 20.000 stuks per uur. uitgangspunt van deze productie was een kwalitatief product, zonder toevoeging van bewaarmiddelen noch kleurstoffen, met een houdbaarheid van 28 dagen op de markt te brengen.
anno 1999 is dit huzarenstuk volledig geslaagd. de afzet van deze verslijn situeert zich voor 95 % in het buitenland. voor de nabije toekomst staan nog enkele projecten op stapel. later meer daarover.
http://www.geyskens.be/
Tons Mosterd - Zierikzee
Tons Mosterd - Zierikzee
http://www.tonmosterd.com/
Mosterdmakerij Salland
De site van kookstudio guillaume te deventer met informatie over het bewerken van mosterd in recepten, de echte deventer stadsmosterd en workshops
http://www.deventerstadsmosterd.nl/
Meeuwig & Zn. - Amsterdam
Meeuwig & zn. detail- en groothandel in olijfolie azijn mosterd
http://www.meeuwig.nl/
Kuhne Mosterd - Ter Aar
Kuhne Mosterd - Ter Aar
http://www.kuehne.nl/mosterd.xhtml
Van Dijke Semo
Van Dijke Semo
http://www.vandijkesemo.nl/content.php?gid=6&id=24&page=hoofdpagina&disid=mgtnj&langnu=nl